Wintersporten

met de Katara slee

Om te skiën hoef je niet altijd ver te reizen. De maanden januari en februari zijn het meest geschikt voor ski en langlauf in de Ardennen. Op een hoogte van 650 meter hebben we op het plateau van de Baraque Fraiture gemiddeld 27 sneeuwdagen zodat de kans voor winterpret vrij groot is.

Gewoon met de kinderen een namiddag plezier en één van de vele wandelingen met zachte hellingen ontdekken? De slee van Villa Katara staat klaar! Wel opletten want op de pistes zijn sleden en wandelaars zijn verboden.

Voor langlaufers is het ook een ideaal gebied met loipes door prachtige bossen en weiden. De loipes van Odeigne - Samrée kruisen onze straat!

Skiën of snowboarden? Of wil je ook wat nieuws proberen? Probeer dan eens de "snowblade" (skiën op korte ski's – een soort inline skaten, maar dan op sneeuw).

De onderstaande pistes bevinden zich op 8 km of minder van Villa Katara, waar je ook het nodige materiaal kan huren.
En het haardvuur voor de après-ski in een goed gezelschap is natuurlijk ook vlakbij!

wintersporten

Aan de Baraque Fraiture en in Lierneux kunnen we langlaufen maar we moeten daarvoor echt niet verder dan Odeigne (7km) of Samrée (6km).

Het zijn heuvelachtige routes met afwisselende moeilijkheidsgraad. Tussen beide langlauf circuits wordt een verbinding Odeigne - Samrée -Odeigne voorzien. Het is deze verbinding van 25 km die onze straat kruist.

Odeigne: de langlauf pistes van "Bénikè"(Zie bijgaand kaartje)

- Drie loipes (3, 10 en 25 km) die gecombineerd kunnen worden
- Een traject van 4km voor 'raquettes a neige'.
- Een verbinding naar Samrée (25km)

De pistes zijn vrij toegankelijk

Samrée: de "Skipiste van het Noords Skicentrum"

- Vier loipes (5, 10, 15 en 22 km) die gecombineerd kunnen worden
- Een traject van 6km voor 'raquettes a neige'.
- Een verbinding naar Odeigne (25km)

Wanneer men over eigen materiaal beschikt vraagt men een kleine bijdrage voor de toegang tot de pistes.

Let op: op de loipes zijn sleden, wandelaars en honden strikt verboden! Op de sneeuwschoen pistes kan mag men wel gewoon wandelen.

De pisten zijn open bij voldoende sneeuwhoogte: elk week-end, elk schoolverlof en op afspraak van 9 tot 17 uur

wintersporten

Alpijns skieën, snowboarden, sleeën op ...

De skipistes aan de Baraque Fraiture (8km)

Op amper een kwartiertje rijden staan we aan de hoogst gelegen pistes van het land. Je vindt aan de Baraque Fraiture drie blauwe pistes van respectievelijk 350, 700 en 1000 meter, die bovendien 's avonds verlicht zijn. Skiën en snowboarden kan dus doorgaan tot 19:00 uur!

De piste werd speciaal aangepast voor de sleeën.

Er is een stoeltjeslift maar aan deze pistes kan het vrij druk zijn. Het meeste tijd verliest men 's morgens wanneer de dagjesmensen aanschuiven voor het huren van materiaal. Wie zelf materiaal kan meebrengen, wint heel wat tijd

De skipistes 'Le Monty' in Lierneux (16km)

Op 510 meter hoogte biedt de skipiste 'Le Monty' van Lierneux twee skipistes met respectievelijk een lengte van 600 en 800 meter. Een stoeltjeslift brengt ons naar de top van de helling.

Een aangename accommodatie met minder kans om lang in de file te staan aan de skiliften. Men beschikt er over sneeuwkanonnen zodat de sneeuw er altijd een goede kwaliteit heeft, zelfs wanneer het niet zo recent heeft gesneeuwd.