Wat avontuurlijker

Liever een wat avontuurlijker activiteit? Deathride, rafting, hindernissenparcours, klimmen , abseiling,… Er zijn in onze buurt heel wat mogelijkheden voor een sensationele dag met gegarandeerd heel wat adrenaline. Deze activiteiten worden door diverse organisaties aangeboden, en meestal met een ervaren begeleider. We verzamelden enkele activiteiten:

klimmen

Rotsklimmen

Veilig gezekerd klim je op eigen kracht naar boven langs de steile rotswand met een prachtig uitzicht over de vallei van de Ourthe. Je wordt gezekerd aan een touw door een kliminstructeur of mededeelnemer. Je kunt kiezen uit verschillende routes met een grote variatie in karakter, lengte en niveau. Het leren zekeren en de diverse touwtechnieken maken onderdeel uit van het leren rotsklimmen.

Abseilen

Dit is het maken van een spectaculaire afdaling langs een steile rotswand aan een abseiltouw terwijl je een fantastisch uitzicht hebt over de Ourthe-vallei en goed gezekerd bent met een speciaal touw.

Vlakbij Hotton is een ruim aanbod aan klimroutes met verschillende moeilijkheidsfactoren, waardoor er voor iedereen een geschikte klimroute aanwezig is. Uiteraard zien de kliminstructeurs er op toe dat u gezekerd bent met klimgordel, zodat u altijd veilig klimt.

challenge parcours

Een challenge touwenparcours is één van de leukste groepsactiviteiten die er zijn. In groep kan je, samen met een begeleider, verschillende soorten touwen- en nettenhindernissen oversteken.

Met dit avonturenparcours beleef je op verschillende hoogtes in het bos spannende activiteiten zoals een 'death ride', indianenbrug, apenbrug, trapezesprong, pamperpaal, evenwichtsbalken op hoogte, abseilen,…

Verleg je grenzen en kies zelf hoe hoog je wilt gaan, hoe ver je wilt springen en met hoeveel tegelijk je op een paal gaat staan. De activiteiten zijn gericht op iedereen. Je eigen beleving en uitdaging staan centraal. Je bepaalt zelf of je bepaalde dingen wilt doen of niet.

Meestal kunnen de activiteiten door iedereen, zo vanaf ongeveer 7 jaar en lichaamslengte vanaf 1,35m gedaan worden. Het is een geweldige uitdaging, wat je ook doet!

rafting

De ideale omstandigheden om aan rafting te doen is wanneer smeltende sneeuw of regenval voor een hoog waterpeil en stevig waterdebiet van de Ourthe zorgt. Het 'rafting seizoen' loopt meestal van van november tot april.

Al is de Ourthe bevaarbaar van Nisramont tot Hamoir, het vertrekpunt zal zeker bepaald worden door de organisator op basis van de locatie en de waterstand van de Ourthe.

Tip: In deze koude maanden maak je best gebruik van een neopreen wetsuit, om je warm te houden bij een onverwachte aanraking met het koude water.

Samen met de begeleider gaat u de Ourthe op. De stuurman zit achterin de boot om van daaruit de boot de rivier af te sturen. Raften is een teamsport want zonder de juiste inzet van de 5 tot 10 peddelaars in de boot is het moeilijk de goede koers aan te houden.

Onder vrienden of met familie is dit gegarandeerd een geweldige dag vol avontuur!

speleologie

De Ardennen kennen een aantal prachtige grottenstelsels. Deze zijn al even indrukwekkend als de natuur bovengronds. Met deze activiteit ervaren we de grot geheel op eigen kracht en maken de ondergrondse pracht van dichtbij mee.

Opgelet: dit is geen toeristische uitstap! Het is geen ontspannen wandeltocht, maar een sportieve klim- en klautertocht onder de grond! Het gaat hier om een vrij intensieve expeditie door grotten die over duizenden jaren geleden gevormd hebben.

Met helm en koplamp trekt u in kleine groep door de smalle gangen van de grotten. Dit betekent kruipen, klimmen, klauteren en wandelen door gangenstelsels in het pikkedonker. Voorzien van een hoofdlamp en kleding die erg vies mag worden.

Soms is het nodig om langs een onderaardse rotswand omhoog te klimmen of abseilend naar beneden te gaan. Het is een tocht vol verrassingen, ooit wel eens een complete duisternis meegemaakt?

U wordt wel steeds vergezeld door een begeleider die de grot perfect kent.

quad

In onze streek geen statisch crossterrein maar een prachtige route door de bossen voor iedereen die niet bang is van een spatje modder. Met een 4x4 aangedreven quad zijn we verzekerd van een spectaculair off-road avontuur.

Met een begeleider gaan we over bos- en mountainbike paden, waarbij sommige doorgangen veel te smal of ongelijk lijken te zijn. Het gaat vooral om een goede voertuigbeheersing en zeker niet om de snelheid.

U dient in het bezit te zijn van rijbewijs B

 

 

boogschieten

Wat rustiger activiteit is de initiatie boogschieten. Maar je hebt er wel een vaste hand en stalen zenuwen voor nodig.

Een begeleider legt je met precisie en geduld het gebruik van de boog. Je leert mikken, de boog op spanning brengen, … Het uiteindelijke doel is natuurlijk een 'schot recht in de roos', wat ook het doel is dat wordt gekozen.

Niet alleen handboogschieten maar ook kruisboogschieten en schieten met de luchtbuks kunnen eventueel aan bod komen? En na wat oefenen wordt het misschien tijd voor een kleine wedstrijd? wie raakt de roos?

De veiligheid moet steeds voorop staan voor de begeleider. Zo moeten bijvoorbeeld de wachttijden voor het terughalen van de pijlen te allen tijde gerespecteerd worden en de wapens steeds in de juiste richting gehouden worden.

paintball

Kruip in de huid van een echte scherpschutter en leef u helemaal uit met paintball, in een spannende strijd tussen vrienden of familieleden

Trek een overall aan, grijp uw luchtgeweer en schakel de vijand uit. Zet de aanval in tegen de 'vijand' en schakel als eerste team alle tegenstanders uit.

Paintball is puur plezier en adrenaline in de prachtige bosrijke omgeving.

Strategie, teamwork, creativiteit, actie en humor: dat is paintball. Een spannende uitdaging en spel voor iedereen die ouder is dan 14 jaar.

 

Mogelijks vorm je een eigen team met vrienden of familie? Of kan je individueel aansluiten bij een groep.
Er zijn in de omgeving heel wat organisaties die deze meer avontuurlijke activiteiten onder begeleiding organiseren.
Enkele voorbeelden:

Organisator Adres Telefoon
Club Activ Erezée Rue du T.T.A. 1, 6997 Blier - Erezée +32 86 45 63 30
Ardenne Adventures Rue de l'Eglise 35, 6980 La Roche +32 084 41 19 00
Brandsport Mierchamps 15, 6980 La Roche (Mierchamps) +32 84 41 10 84
Adventure Valley Rue de Rome 1, B-6940 Rome (Durbuy) +32 86 21 28 15