Leuk voor kinderen

De Ardennen zijn één grote speeltuin voor kinderen! De bossen, grasvelden en rivieren zijn hun nieuwe speelterritorium en dé plek om hun creativiteit te botvieren. Grotten, wildparken, zwemmen, wandelen zijn favoriete uitstappen voor jong en oud. Deze hebben we reeds vermeld bij andere activiteiten of bij de uitstappen. Met 'Leuk voor kinderen' bedoelen we hier alle speelse activiteiten die specifiek gericht zijn op kinderen. De keuze is aan de kinderen?

Wat is er plezanter dan een speelplein. Ongeveer elke stad, gemeente of attractie heeft wel een speelplein. Ook in Lamormenil hebben we aan de kerk een klein speelpleintje voor de allerkleinsten. Mag het wat groter en avontuurlijker zijn? We stellen u nog enkele andere speelpleinen voor:

Het speelplein in Bomal (16 km)

Aan de samenvloeiing van de Aisne en de Ourthe, ligt in Bomal dit prachtig gemeentelijk speelplein voor kleine en grotere kinderen. Er is een rustplaats met mogelijkheid tot barbecue. Het sportcentrum 'Le Sassin' met cafetaria is vlakbij.

Tip: elke zondagmorgen is vlak naast het speelplein de wekelijkse markt in Bomal. Een mooie gelegenheid om spelen en shoppen te combineren!

 

 


Chlorophylle in Dochamps (7 km)

Dit 9 hectare groot park is enig in zijn soort en biedt de bezoeker een bijzondere en originele kijk op de wereld van het bos.

Een van de belangrijkste aantrekkingspunten van het Parc Chlorophylle is de loopbrug door de boomkruinen. Uiteraard is de prachtige speeltuin met het bos als thema een must.

Bij alle houten animaties, die mooi in de natuur zijn geïntegreerd, staan duidelijke didactische borden in 2 talen (Frans en Nederlands).

 

Plopsa Coo in Coo (28 km)

Gelegen in een uitzonderlijk kader, aan de voet van de watervallen van Coo, ligt het attractiepark Plopsa Coo. Het nodigt u uit voor een speelse dag vol superkinderpret. Alles is hier aanwezig voor een fantastische tijd op sensationele attracties die u doen rillen van plezier!

Karting, zetellift, Russische berg, wildwaterbaan, dynamsiche bioskoop, wildpark, minigolf, bobsleebaan, trampoline, rodeo, minitreintje en tal van andere activiteiten bezorgen u een onvergetelijke tijd voor u en uw kinderen!

Opgelet: voor elke attractie werd om veiligheidsredenen een minimum lichaamslengte vastgelegd


Het labyrint in Barvaux (21 km)

Op meer dan 11 hectare groeit in 'Het labyrint' elk jaar een nieuw spektakel, een nieuw doolhof met een ander grondplan, waarin de bezoeker zich in magische avonturen kan verliezen. Ga de uitdaging aan en vind je weg door de hagen van maïs die een hoogte tot wel 2,5 meter bereiken. Een fantastische attractie in een buitengewone omgeving, midden in de natuur.

Naast de speeltuin en de cafetaria ligt een minilabyrint vol leuke verrassingen voor de allerkleinste avonturiers (3-8 jaar). Een derde labyrint met houten muren maken het rijk van 'Labyrinth' compleet. Het labyrint is slechts drie maanden per jaar geopend, zo ongeveer tussen juli en september.

Leuk detail: na afloop van het seizoen wordt de maïs gewoon geoogst, net als iedere maïs, en gebruikt als veevoer.

Ezeltochten met kinderen, een aanrader! (18 km)

Op zoek naar een niet alledaagse belevenis voor onze kleinkinderen vonden we
“Le Pré aux ânes” waar de kinderen voor een paar uur, een dag of een weekend een ritje maken met een ezel.
Le Pré aux ânes” bevindt zicht in La Chapelle, een deelgemeente van Lierneux, niet zo ver van Baraque de Fraiture.

Een zalige boswandeling op de rug van een ezel en tegelijk genieten van de prachtige groene natuur. De (groot)ouders begeleiden de ezel maar er is tegelijk ook begeleiding van Le Pré aux Ânes.

Meer info op Le Pré aux ânes. Download hier ook ons bijgaand pdf verslag


Voor de allerkleinsten, een rondtochtje op een ezel in Bastogne (44 km)

Het oude station van Bastenaken is aan een tweede leven begonnen: er wonen nu ezels! Ja, u leest het goed: ezels, tot groot jolijt van klein en groot. De meeste rails zijn verwijderd en de dieren lopen er rustig te grazen. Kippen, eenden, een hond en katten maken het plaatje compleet.

De ezelboerderij 'Entre Ville et Campagne' is de ideale plek voor kinderen om zich uit te leven na een ochtendje winkelen of museumbezoek in Bastogne. Ze krijgen er de gelegenheid om een ritje te maken op de rug van een ezel. De dieren zijn erg gehoorzaam en helemaal niet zo koppig als men beweert. De tochtjes gaan in alle veiligheid door.


De bizons en indianen in Recogne (nabij Bastogne) (37 km)

U vertrekt meteen in een huifkar voor 20 personen voor een tocht door de weiden. Tijdens deze tocht krijgt u alle uitleg over het leven van de bizon: wat ze eten, hoe ze zich voortplanten, waar ze van houden en wat ze verafschuwen.

Om te eindigen, terug naar de kindertijd, cowboy en indiaantje spelen. De permanente tentoonstelling toont u veel aspecten van het dagelijkse leven van de indianen.

De ‘Ferme des Bisons’ heeft ook nog andere verrassingen voor u in petto: jaarlijks is er in juli het Indiaans Festival (zie foto) en de Countryzaterdagen in augustus … het ontdekken waard dus!

Het Riveo center in Hotton (18 km)

In het rivieren-Interpretatiecentrum Riveo werd een rivierarm van 12 meter nagebootst waarin we, dankzij de 16 aquariums, de onderwaterwereld van de Ardense rivieren en vijvers kunnen ontdekken.

De aquariums weten groot en klein te boeien. De kids zullen niet weten waar eerst kijken en verwacht u maar aan heel wat nieuwsgierige vragen. Elk jaar belicht de tentoonstelling een ander thema, dat steeds op een interactieve manier wordt voorgesteld.

Tip: dit bezoek kunt u combineren met een spelletje minigolf in de tuin van Riveo.


Houtopia in Houffalize (25 km)

Houtopia is een pedagogisch en recreatief centrum die de waarden van het kind vooropstelt. Het een wereld vol ontdekking en verwondering.

Binnen zijn er activiteiten die gegroepeerd werden rond thema's zoals gezondheid, veiligheid en milieu. Buiten is er een grote speeltuin met een avontuurlijk parcours over de rivier en een schuifaf met meer dan 30 meter lengte!

Een mooie uitstap, zowel bij mooi als bij wat minder goed weer.

 

Boerengolf - Leuk voor jong en oud! (32 km)

Boerengolf is vooral superleuk om te doen. Met familie en kinderen, collega’s of vrienden, er zal vooral veel gelachen worden. De heuvels, dalletjes en abrupte sloten maken het spel uitdagend voor jong en oud.

Het lijkt wat op golf maar dan wel op een grote weide met wellicht ook tussen schapen of koeien. De spelers staan hierbij dus niet op de green maar gewoon in de weide en krijgen een klomp (club) om de bal zo snel mogelijk in de hole te werken.

De weiden van de Monville boerderij geven een buitengewoon panorama uitzicht op de omgeving! De Monville boerderij in Stoumont biedt een uitzonderlijk parcours aan van 1700 meter op een hoogte van 360 meter en heeft 12 holes. Er zijn diverse club maten zodat klein en groot kan meespelen. Goed voor 2 uur plezier!

Meer info op de website van Ferme Monville. Download hier ook ons bijgaand pdf verslag