Andere activiteiten

We lijsten hier een aantal mogelijkheden voor enkele anders-dan-anders activiteiten maar kijk ook eens naar de evenementen kalender, altijd een goede bron met verrassende ideeën.

geocaching

Geocaching kan je overal doen (0 km)

Wat is geocaching? Heb je een draagbaar GPS Toestel of een Smart Phone? Lees dan zeker verder!

Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, bepaalt hij of zij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com

Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de "cache" (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen. Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.

Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen, natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

Ook in Lamormenil kan je geocachen! Ook leuk om in groep of samen met de kinderen te doen. Wie is de eerste om de schat te vinden?

ballonvaart

Een ballonvaart in Harre - Manhay (15 km)

Geniet van een vlucht met een warmeluchtballon en glijdt mee aan de snelheid van de wind. Droomt u van een luchtdoop? Waarom dan niet in een luchtballon? De Ardennen vanuit de lucht ervaren is onvergetelijk. Het prachtige uitzicht, de stilte, ontspanning, windstil, de weidse panorama's met heuvels en bossen tot aan de horizon.

De Ferme Montgolfière is gevestigd in Harre (een deelgemeente van Manhay) en heeft standaard 2 vertrekpunten: ofwel Harre vlakbij Manhay, ofwel in Petit Mormont tussen Houffalize en La Roche.

In de mand kunnen maximaal zes personen plaatsnemen en de weersomstandigheden bepalen de mogelijkheden voor een vlucht en dus ook de vertrekuren. In ieder geval moet een luchtballon om veiligheidsredenen wel ruim voor zonsondergang kunnen landen.
Het is een traditie in de wereld van de ballonvaart, dat de piloot na de vlucht iedereen een drankje aanbiedt waarbij er tijd is om de belevenissen uit te wisselen.

Een ballonvaart is een unieke belevenis, zowel samen met familie of vrienden als in het gezelschap van enkele andere passagiers.

rondrit met scooter

Paragliding (parapente) (12 km)

Wie deltavliegen of paragliding (parapente) onder de knie heeft kan een uniek landschap als dat van de Ourthe vanuit de hoogte bekijken.

In Bérismenil, op de plek Les Crestelles (ook per auto te bereiken), bevindt zich een uitstekend gelegen startplaats met een schitterend uitzicht op de Ourthe en Maboge. De toegang is vrij en het hoogteverschil bedraagt 200 m. Dat is voor deltavliegers en paragliders meteen het grootste hoogteverschil van het land. De wind moet wel vanuit het westen tot het zuidwesten blazen, en ook opletten voor turbulentie.

La Roch'Ailes is de lokale club, heeft alleen ervaren leden, geeft geen les en heeft ook geen commerciële activiteiten. De club beheert drie sites waaronder bovenstaande in Bérismenil , ook een site in Marcourt (Rendeux) en de 'site de Corimont' vlakbij La Roche.

Voor meer informatie (het reglement, de toegangswegen tot de sites, ....) moet u zich tot de club wenden.

winkelen

Winkelen op zondag

In uw vakantie is het wellicht leuk om ook een keer te gaan winkelen. Het is zondag en het weer is niet zo goed. Of gewoon geen zin om actief bezig te zijn. Of de laatste weken nog niet zoveel tijd gehad om de nodige inkopen te doen? Of er zijn koopjes te doen tijdens de solden?

Op zondagnamiddag zijn in Bastogne meer dan 300 winkels open en in de winkelstraten van Bastogne vindt elke shopper wel zijn gading. Begin alvast in de Rue du Sablon, niet ver van het 'maison du tourisme'.

Vlak over de grens zijn de 'Knauf' shopping centers in Luxemburg heel het jaar open, 7 dagen op 7. Tip: Luxemburg blijft voorlopig nog altijd iets voordeliger voor brandstof. Twee goed bereikbare winkelcentra zijn:
 
  - het Knauf winkelcentrum, vlak aan de Belgisch-Luxemburgse grens nabij Huldange
    (40km, dat we bereiken via Baraque Fraiture - Salmchateau)
 
 - het Knauf winkelcentrum in Pommerloch (60 km, via Bastogne, richting Wiltz )

wellness

Wellness (6 km)

Dichtbij Villa Katara bevindt zich in Samrée het 'Domaine de L'Alu' waar de Nederlandse Fleur het Wellness-center L'Alu uitbaadt met een duidelijke visie:

Wellness L'Alu is een emotie, een filosofie, een voortdurende oriëntatie voor het onderzoek, een inspiratie die de bron terugvindt in het respect van de mensen en de omgeving waarin wij leven dit gevoel van verzorging en plezier moet aangevoeld worden door de klant, vanaf dat hij binnenkomt in ons wellness center, elk gebaar, elk woord, elk moment is gemaakt om schoonheid, plezier en ontspanning te brengen. Daarom is onze slogan "Treasure every moment, every day"

Welness L'Alu heeft diverse wellness arrangementen. Gun uzelf wat extra's wanneer u enkele uren vrij bent.... terwijl het regent, of de mannen zijn gaan mountainbiken, of gewoon om u eens te laten verwennen. Of misschien een idee voor de heren wanneer de dames gaan shoppen? Enkel op afspraak.