10 dingen die je zeker moet doen

Hier volgt onze persoonlijke "Plat préféré" van dingen die je zeker eens moet doen tijdens uw verblijf in Villa Katara. Volgens uw eigen voorkeur en interesses kan je natuurlijk altijd kiezen uit de vele activiteiten die in onze streek te beleven zijn.

Bezoek La Roche-en-Ardenne

 

La Roche is hét drukbezocht stadje in de Ourthevallei. Het is er aangenaam kuieren met talrijke restaurants, winkeltjes en terrasjes. Een bezoek aan het wildpark met speeltuin en cafetaria is plezant voor jong en oud. Voor de liefhebbers is er 'Het Museum van de Slag om de Ardennen'.

Bezoek de ruïnes van het middeleeuws kasteel dat werd gebouwd tussen de elfde en de veertiende eeuw en zich als het ware heeft genesteld bovenop een rots. Volgens een legende dwaalt er de geest van Berthe rond. Tijdens de zomermaanden is aan het kasteel ook een mooie roofvogelshow.

La Roche
Wandel naar Le Herou en Le Cheslé

 

De wandelingen langs de Ourthe behoren tot de mooiste van de Ardennen!

We klimmen eerst langs de rand van de rots 'Le Hérou' en dalen dan steil af naar de vallei.We volgen er de Ourthe stroomafwaarts. Rotsblokken liggen verspreid in het water, kleine vissen vluchten weg in het heldere water, we zien kajaks voorbij peddelen.
We klimmen nadien naar de toppen van de heuvels aan de Keltische vesting "Le Cheslé" waar we de Ourthe zien meanderen, kilometers ver...

Le Hérou en Le Cheslé
Bezoek Bastogne en het Mardasson

 

Wie aan Bastogne denkt kan er bijna niet omheen, tweede wereldoorlog en het bloedige Ardennenoffensief dat er in alle hevigheid woedde . Het indrukwekkende stervormige herdenkingsmonument 'Mardasson' en het nieuwe Bastogne War Museum zijn echt een aanrader.

Ter afwisseling kunnen de kinderen aan het oude treinstation van Bastogne een ritje maken op een ezel. Of in Recogne nabij Bastogne bizons van nabij bekijken en er meer leren over het leven van de indianen.

Mardasson
Ga met een kajak op de Ourthe

 

Plezier verzekerd! Wie niet bang is voor een spatje water (en kan zwemmen!) kan met een kajak de afvaart maken van de Ourthe. Weg van de drukte laten we ons langs de oever glijden en peddelen wij tussen de rotsen die boven het water uitsteken.

En onderweg houden we halt voor een picknick. We genieten van de indrukwekkende rotsformaties, de schitterende natuur en de vele stroomversnellingen

kajakken
Bezoek Durbuy en ontdek de dolmen van Wéris

 

Durbuy is zeker de moeite waard voor een uitgebreide verkenning. Het middeleeuws 'stadje' is niet groot. We wandelen door de smalle verkeersvrije straatjes. Gewoon kuieren en interessante hoekjes ontdekken. En een terrasje meepikken in de aangename zon.

Na het bezoek aan Durbuy ontdekken we Wéris, één van de mooiste dorpen van België. Het is zowat de megalitische hoofdstad van het land en we gaan er terug naar de tijd van de Kelten. Vanaf het Megalietenhuis vertrekken we voor een wandeling langs hunnebedden en menhirs.

Durbuy
Maak eens een fietstocht

 

Fietsen door 'berg en dal'? Ja, ook voor ongeoefende fietsers is het mogelijk rustig te fietsen langs de RAVEL fietspaden die werden aangelegd op een oude spoorwegbedding of langs een rivier zodat de hellingsgraad nooit meer dan 2% is! Bovendien kan op vele plaatsen een E-bike gehuurd worden waarmee het helemaal peddelen wordt.

Er zijn talloze mogelijkheiden. Fiets eens van Houffalize naar Bastogne. Of volg de Vennbahn (zie foto). Of langs de Ourthe van Bomal naar Durbuy. Telkens heel mooie en gemakkelijke trajecten!

Vennbahn
Bezoek aan Achouffe

 

Bezoek de brouwerij van Achouffe, waar het heerlijke Chouffe bier wordt gebrouwen en neus eens rond in de 'Chouffe shop'.

Dit bezoek aan de brouwerij is fijn te combineren met een wandeling door de prachtige valleien van de Féeën en Martin Moulin. Een aanrader !!! En neem een gezellig terrasje mee aan de rand bij de visvijver van 'La Grange' maar... we raden u wel aan pas na de wandeling van de lekkere Chouffe te genieten!

Achouffe
Bezoek eens een grot

 

De grotten van Hotton zijn volgens ons één van de mooiste grotten in de Ardennen. Minder druk dan de grotten van Han maar wel twee sterren in de Michelingids. De grotten van Hotton worden volledig beschermd en zijn uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed van Wallonië.
Tijdens de wandeling door de grot zien we zogenaamde gordijnen met een prachtig kleuren pallet. Ze zijn soms zo dun dat ze het weinige licht op een prachtige manier breken.

Ook de grot van Remouchamps heeft zijn charmes. Via een schilderachtig, kleurrijk decor wandelen we 1,2 km door meerdere zalen. Aangekomen op het laagste niveau verlaten wij de grot na een spannende boottocht op de langste ondergrondse rivier ter wereld.

grot
Proef de lokale gastronomie

 

Een verblijf in de Ardennen belooft rust, natuur, ontspanning en actie! Beleef er ook eens de lokale gastronomie met heerlijke streekproducten. Hoe dan ook, het is een heel fijne keuken. Dikwijls om je vingers bij af te likken!

Laten we ons verleiden door de fijne gastronomie op zijn Frans, met een streling voor het oog en de tong? Of gaan we voor een typisch Ardense keuken die niet alleen tijdens het wildseizoen bekend staat voor zijn hoge kwaliteit? Of kiezen we voor een taverne met een eenvoudige maar heerlijke menukaart? Vlakbij Villa Katara hebben we deze keuze en deze praktische info ligt voor u klaar!

lokale gastronomie
Villa Katara dat is, ook voor onszelf, gewoon genieten!

 

Na het wandelen in de sauna? Een film opzetten? Een partijtje schaak of biljart? Of willen we het favoriete televisieprogramma niet missen? Of wat surfen op het internet? Nadien een BBQ en samen kokkerellen?

Sterke verhalen van vroeger ophalen bij het kampvuur? Of kiezen we binnen voor de warmte van het haardvuur, genietend van een glaasje wijn en het heerlijke bier van onze lokale Brasserie d'Oster? Lekker lui voor de open haard is natuurlijk ook geen straf...

villa katara